Thule Koordinater

På mine ture rundt i terrænet omkring Thule Air Base, har jeg som regel min GPS med. Både for at dokumentere de steder jeg har været, men også fordi der ligger et par geocaches heroppe.

Herunder er en liste over forskellige GPS koordinater. For at kunne læse filerne kræver det at du har installeret Google Earth:

Det hemmelige sted
Dette sted er nok kendt af de fleste thuleboer, så at kalde det hemmeligt er måske så meget sagt. Man har her en rigtig god udsigt alle de tre gletchere i fjorden.

Vandfaldet
Ved stranden mellem BMEWS radaren og det hemmelige sted findes et vandfald. En god vandretur på 6 km hver vej i let terræn fra vandsøen, hvorfra basen får sit drikkevand.

Rampen ved indlandsisen
Ved Camp Tuto findes en rampe ind på indlandsisen. Den har været brugt til at transportere forsyninger ind til Camp Century (Et baseanlæg under isen). Både Camp Tuto og Camp Century er forlængst nedlagte.

P-Mountain
Det højeste punkt i nærheden af Thule Air Base

Ishulerne
Ved foden af P-Mountain findes en række ishuler. Disse dannes af smeltevand der løber under is og sne, når tøvejret sætter ind i begyndelsen af sommermånederne.

Kap-Atholl
Tidligere det længste man kunne komme i bil væk fra basen. Et flot sted med en glimrende udsigt. Der har tidligere ligget en kystvagt station.

Vandre og slædeture har også givet anledning til at sætte min GPS til at lave ruter – herunder er et par af dem:
Rute: Vandsøen til Vandfaldet

Rute: Thule Air Base Moriusaq

Recent Posts

Thulerejen takker af! – men eventyret fortsætter

Efter 12 års eventyr på Thule Air Base er det blevet tid for mig at forlade stedet. Det har været mange gode år med nogle helt fantastiske mennesker. 12 år der har været rige på oplevelser og nye venskaber. Venskaber jeg håber fortsætter, selvom jeg har valgt at smide håndklædet i ringen. Thule har givet mig utrolig meget personligt, men har også til tider været en stor udfordring.

Jeg siger farvel til noget, der har betyder utrolig meget i mit liv de seneste 12 år – men jeg føler samtidig at jeg har fundet det helt rigtige tidspunkt at sige farvel på. Der skal ikke lægges skjul på at overtagelsen af driften på basen af Vectrus Services ikke har været min kop te – på trods af min ellers store forventning til at der skulle ske noget nyt. Det seneste års amatøragtige tilgang fra et nyt firma, kan dog ikke overskygge den glæde jeg har, ved at have oplevet den til tider barske natur, sammenholdet blandt kollegaerne, de store oplevelser alene, og sammen med andre. Thule vil altid være en helt speciel periode i mit liv, som jeg vil kigge tilbage på glæde og mindes alle de gode stunder.

Lukker Thulerejen så helt ned? Næ.. eventyret fortsætter – jeg er tydeligvis ikke helt færdig med Grønland. Jeg har fået mig en stilling i Nuuk, som Cloud Specialist hos Tele-Post. Her forventer jeg endnu flere nye oplevelser i den grønlandske natur. Et nyt eventyr tager sin begyndelse – mens det gamle stadig er med i bagagen. Jeg vil derfor stadig forsøge at finde tid til at berette om mine oplevelser her på siden.

  1. Sol, sne og is! Leave a reply
  2. Glædelig Jul og godt nytår! Leave a reply
  3. Nyt fotoalbum Leave a reply