Sol, sne og is!

Solen fandt for lidt over en måned siden tilbage til basen og de lyse timer er vendt tilbage. Dermed er også årstiden for ture ud i naturen begyndt. Varmen har ikke rigtig indfundet sig – der går lige noget tid endnu. Den første rigtige gåtur ud, var sidste weekend. En tur ud over havisen fra havnen til Dundas village og retur igen.

Klokken 16 en højhellig lørdag eftermiddag stod vi 6 personer klar ved havnen, godt pakket ind for at modstå de omkring 25 frostgrader som dagen bød på. Ellers et fantastisk vejr. Solen skinnede gennem et par høje skyer.

Isen er tyk nok til vi sikkert kunne køre til Dundas over den i bil, men dette er hverken tilladt eller nær så spændende som en god gåtur. Vi gik friskt derudaf og snakken gik fint. Efter ca. 1 time ramte vi Dundas village, med dens blanding af faldefærdige rønner og efterhånden en del af basens beboeres igangværende istandsætnings projekter. Normalt ville vi have mødt fangere med deres slædehunde, men de lader åbenbart vente på sig, da der ikke var en hund at se i milens omkreds. I stedet var der røg fra en skorsten i et af istandsætnings projekterne. Vi bevægede os derhen og blev budt velkommen omkring et optændt bål i en tønde – tror det var affaldstræ fra byggeprojektet der blev brændt af.

Vi satte os omkring tønden og fik nydt vores medbragte kage, chokolade, kaffe, te og kakao – ja man skal være klar og beredt på sådan en tur – ikke gå ned på hverken udstyr eller proviant 🙂

Efter et velfortjent hvil og en god og hyggelig oplevelse rigere, gik turen tilbage mod havnen. Turen tilbage føltes faktisk endnu kortere end turen til Dundas… normalt plejer det vist at være omvendt, men i godt selskab går tiden jo som regel hurtigt. Vel hjemme på havnen blev man inviteret på grønlandsk kaffe i en af turdeltagernes barrakker – og senere en gang god lasagne – slet ikke nogen dårlig eftertursbeskæftigelse 🙂

Hvor sidste weekend bød på en længere gåtur, måtte denne weekends ture klares i bil. Man er her for at arbejde, og jeg havde trukket nitten og havde vagt denne weekend. Der er dog en hvis tilladt responstid, så så længe at man ikke køre for langt væk, sker der ikke så meget ved det.

Turen gik til Dundas igen, og denne gang var fangerne ankommet. Det blev til et kort kig til de efterhånden en del hunde og fangere der havde indfundet sig, inden det bippede i lommen og man måtte retur. Dog fint at nå at mærke den friske frostklare luft.

Ud over denne tur har weekenden budt på et par besøg rundt på basen, et besøg hos basens forbindelsesofficer, der også har slædehunde, med hvalpe 🙂 og en tur til basens cafe, cafe cool. På trods af enkelte afbrydelser pga. vagten, har det været en hel igennem hyggelig weekend og nu truer hverdagen igen fra i morgen. Påskeferie er der ikke noget af – den er ikke lige på programmet over amerikanske helligdage, så den springer vi over og arbejder igennem… 🙁

Mon ikke næste weekend byder på endnu flere ture – og nu uden en irriterende vagtpager i lommen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *